Natuur- en geologiewandeling langs beekdalen

OUDEMOLEN

Het Beekdallandschap van de Drentsche Aa is een schitterend natuurgebied, grotendeels bestaande uit meanderende beken, bossen, heidevelden en duinlandschap.

Een groot deel er van heeft de status van Nationaal Park. Het gebied herbergt een unieke flora en fauna. Iets minder bekend zijn de vele geologisch zichtbare overblijfselen uit de laatste ijstijden, zoals bij voorbeeld dekzand wat verstoven is tot zandduinen en pingoruines. Onder leiding van een ervaren natuur & landschapgids kan worden deelgenomen aan een ca. 2 uur durende wandeling door het natuurgebied tussen Oudemolen en Gasteren.

De wandeling is op zondagmiddag 1 mei en start om 14.00 uur bij Herberg De Fazant Hoofdweg 118 in Oudemolen. Info en opgave 06-27451052.


Auteur

Redacteur