Cinebieb Smilde draait Diplomatie

SMILDE

CRAS Cinebieb Smilde draait 29 april om 20.00 uur in de Bibliotheek de film Diplomatie.

Een toneelverfilming met als hoofdpersoon de stad Parijs, weerloos en mogelijk doel van volledige vernietiging, zoals bevolen door Hitler. Bij aanvang van de film is de stad nog gehuld in nachtelijke duisternis, maar naarmate de hoop toeneemt dat het vonnis niet zal worden voltrokken, wordt zij door steeds meer licht omgeven. Slechts één nacht om Parijs van de ondergang te redden. Generaal Von Choltitz krijgt van Hitler het bevel om grote delen van de metropool op te blazen. Een bevel dat hij uit rancune en vaderlandsliefde maar al te graag wil uitvoeren. Bibliotheek Smilde, Julianastraat 65 Smilde, reserveren en info info@bibliotheeksmilde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama