Opening filiaal leencafé woonzorgcentrum De Wijde Blik Assen

ASSEN

“Wij willen de Wijde Blik gebruiken als een centrale ontmoetingsplaats in de wijk Lariks en zien graag reuring op de plaza in ons woonzorgcentrum”, aldus de locatiemanager van De Wijde Blik (Interzorg).

Met de opening van een filiaal van het Leencafé op zaterdagmiddag 23 april om 14.30 uur wordt een stap in de goede richting gezet: er komt beweging op gang van buiten naar binnen. Dat is goed voor de bewoners van De Wijde Blik, maar ook voor de inwoners van de wijk Lariks. Zangeres Imca Marina zal speciaal voor deze gelegenheid een optreden verzorgen. Het Leencafé is een ontmoetingsplek waar iedereen boeken kan lenen, een kopje koffie kan drinken en activiteiten rondom lezen kan bijwonen. Stichting Leencafé Assen is in november 2011 opgericht en is een alternatief voor de gesloten wijkfilialen van de bibliotheek in Assen. Ook vindt het Leencafé het belangrijk dat bijvoorbeeld minder mobiele ouderen en gezinnen met jonge kinderen makkelijk een filiaal kunnen bezoeken. Daarom openen zij naast de vestiging in Assen Oost (Vijverhof), nu ook een vestiging in De Wijde Blik.

Auteur

Albert-Jan Garama