In de meivakantie naar bezoekerscentrum Dwingelderveld

RUINEN

In de meivakantie bruist het van de activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Jong en oud kunnen zich vermaken met verschillende activiteiten en excursies.Zoalsgezinsnatuurdagen, huifkartochten, wildwandelingen voor kinderen en reeëntochten. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor excursies is vooraf aanmelden nodig. De tickets zijn verkrijgbaar via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Hier staat ook een volledig overzicht van alle activiteiten en actuele informatie over tijden en prijzen.

Dinsdag, woensdag en donderdag op inloop tussen 12.00 en 15.00 uur gaan kinderen samen met hun (groot)ouders leuke avonturen beleven tijdens de gezinsnatuurdagen. Op dinsdag 3 mei ga je mee met een mini-herderstocht en ontmoet je de Drentse Heideschapen van het Dwingelderveld. Tijdens de demonstraties schapendrijven en schapenscheren leer je het werk van een herder goed kennen. Kinderen gaan vilten met gekleurd schapenwol.

Woensdag 4 mei ontdek je tijdens de mini-excursie welke vogels er leven in het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het uitpluizen van braakballen en het onderzoeken van de verschillende botjes hoort hier ook bij. Steenuilenwerkgroep Drenthe is op deze dag aanwezig bij het bezoekerscentrum en vertelt graag over deze bijzondere uilensoort.

Tijdens de avonturendag op donderdag 5 mei beleef je de wereld van OERRR. Kinderen leren vuur maken, ontdekken de verschillende werelden rondom het bezoekerscentrum en maken een ‘uppe’. Wie niet weet wat een uppe is, kan dit zelf gaan ontdekken.

Huifkartochten

Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei vertrekt een huifkar naar de schaapskooi en de Anserdennen. Onderweg wordt meerdere keren een korte stop gemaakt. Bij de schaapskooi vertelt de gids van Natuurmonumenten over het zogenaamde potstalsysteem en de functie van de schaapskudde. De ochtendtocht duurt van 11.00 tot 13.00 uur en ’s middags kunnen bezoekers mee van 14.00 tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden voor deze tochten is nodig.

Ochtendwandeling

Wandelen in alle vroegte over het Dwingelderveld is een bijzondere ervaring. De natuur ontwaakt langzaam en de vogels laten van zich horen. Op maandag 2 mei van 6.00 tot 8.00 uur wandel je samen met een gids door het natuurgebied.

Foto Geurt Besselink.


Auteur

admin