Cultheldin Josie Kuhn terug in De Amer

AMEN

De Amerikaanse Josie Kuhn is in 2001 voor het eerst in de Amer. Er volgen tot en met 2005 een mooie serie jaarlijkse concerten.

Optredens waar over nagepraat wordt. Josie is van gemengde Duits en Native American-Indian afkomst. Ze groeit op in the heuvels en woestijnen van New Mexico. Haar muziek is doordrenkt met haar Southwestern roots. Via de folk scene van Greenwich Village (New York) duikt ze jaren 70 in Nashville op. Ze werkt er met musici als Lee Clayton, Steve Earl, Townes van Zandt en Rick Danko. Josie’s albums krijgen juichende recensies. Haar carrière met betrekking tot roem, faam en money wordt echter vanaf het begin in de kiem gesmoord. Non-conformistische Josie heeft namelijk niets met de eisen die de muziek business stelt. Ze lijkt verder dan haar muziek helemaal niks, nada, nodig te hebben. Wars van commercie legt ze haar ziel vooral bij de allerarmste indianen in de Amerikaanse reservaten, bij wie ze zich sterk betrokken voelt. Meer dan de plaats als cultheldin is er voor haar, in de entertainment industrie, niet weggelegd. Haar muziek is echter van grote schoonheid en hoge klasse en inhoudelijk strijdend en eerlijk Donderdag 28 april, 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama