Michelle Aalderink van G&A Rolde turnt zich naar Nederlands Kampioenschap

ROLDE

In Bergschenhoek werd zondag 17 april werd een van de halve turnfinales gehouden. Voor G&A Rolde kwam 1 turnster uit: Michelle Aalderink. De reis van 2 uur was niet voor niets, want Michelle plaatste zich hier voor het NK turnen in Dordrecht.

Michelle Startte op de balk wat altijd een spannend onderdeel is. Ze turnde een vrij stabiele oefening, maar had een paar kleine wankelingen waardoor haar sprongenserie niet telde. Haar cijfer viel daardoor een beetje tegen. Een 10.400. Het tweede onderdeel was vloer. Een onderdeel waar Michelle zich thuisvoelt. Een mooie oefening die beloond werd met een 11.033. Na 2 onderdelen stond Michelle op de 14e plaats. Om een plekje bij de eerste 9 te behalen zou ze hard moeten werken op de laatste 2 toestellen. Bij het inturnen voor sprong kreeg Michelle al snel last van haar knie. Toch heeft ze twee mooie sprongen laten zien met een 11.100 als resultaat. Met een elfde plaats in de tussenstand werd het een spannende strijd om een plaatsje op de bondsfinale. Op brug mocht Michelle als laatste turnster haar oefening laten zien. Dit werd een mooie oefening met als resultaat een 11.250. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat dit genoeg was voor een plaatsje op het NK. Een grote verrassing was dat Michelle zich met haar mooie brugoefening ook nog heeft geplaatst voor de toestelfinale brug op het NK.

Auteur

Albert-Jan Garama