Met historicus Michiel Gerding in de bus door Drenthe

ASSEN

Provinciaal historicus Michiel Gerding werkt momenteel aan een nieuw naslagwerk over het Drentse verleden: Geschiedenis van Drenthe. Naar aanleiding daarvan gaat hij tijdens de bustour Geschiedenis van Drenthe langs historische plekken die nu nog tot de verbeelding spreken en waar veel over het Drentse verleden te ontdekken valt.

Onderweg vertelt hij over het Drentse platteland, over de zanddorpen met hun zelfstandige boeren, over veenontginningen en de ontwikkeling van Hoogeveen, het bedrijvige Meppel, de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid en andere plekken die Drenthe hebben gevormd tot de provincie die ze nu is. De bustour vindt plaats op donderdag 28 april van 9.00 tot 17.00 uur. Opstappen kan om 9.00 uur in Groningen (tegenover NS station) en om 9.30 uur in Assen (bij het Drents Archief). Einde: 17.00 uur bij NS station Assen, 17.15 uur bij het Drents Archief en rond 18.00 uur weer in Groningen. De deelnemersbijdrage is euro 45., inclusief koffie of thee bij de start, een heerlijke lunch en thee met iets lekkers in de middag. Aanmelden is noodzakelijk via touring.groningen@arriva.nl of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Deelnemers kunnen zich tot 26 april aanmelden. Foto Drentsarchief.

Auteur

Albert-Jan Garama