Voorjaarswandeling landgoed Heidehof

EEXT

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 23 april een voorjaarswandeling op landgoed Heidehof. Een Nationaal Park gids neemt de deelnemers mee in de rijke historie van het gebied.

Hier heeft zich in de loop van duizenden jaren heel wat afgespeeld. De naam Hillig Meer ontleent zich aan een van de pingoruïnes (vennen) die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat. Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd. We kijken onderweg naar de ontluikende natuur en vinden vast al wat vroegbloeiers. Na afloop staat er een kopje thee voor de deelnemers klaar en kan men informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer Aanvang 10.00 uur. Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Hilligmeer Landgoed Heidehof.

Auteur

Albert-Jan Garama