Voorjaarsconcert in Het Noorderlicht Assen

ASSEN

Projectkoor Alta Trinita en Vocaal Ensemble Arioso uit Assen geven 23 april een gezamenlijk voorjaarsconcert in Het Noorderlicht, Scharmbarg 37 in de wijk Peelo.

De dirigenten Mirjam Cornelisse van Alta Trinita en Thysia Betting van Vocaal ensemble Arioso hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarbij elk koor afzonderlijk te beluisteren zal zijn, maar waarin ook gezamenlijk, of als dubbelkoor gezongen wordt, zoals in het lied O la, o che bon echo van Orlando di Lasso. Op het programma staan verder een mis van Charles Gounod en van W. Byrd, Engelse madrigalen en nocturni van W.A. Mozart. Ook worden twee werken van A.H. Brewer uitgevoerd, namelijk het Magnificat en Nunc dimittis. Een aantal van deze stukken wordt op piano of orgel begeleid door Peter Cramer. De toegangsprijs is euro 9. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden en aan de zaal. Zie voor meer informatie www.altatrinita.nl en www.vocaal-ensemble-arioso.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama