Lezing over illustratrice Lies Veenhoven

ASSEN

Siemon Reker, hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen, en historisch onderzoeker Wim Veerman geven 24 april een lezing over de illustratrice Lies Veenhoven (1919-2001).

Veerman geeft een overzicht van het leven en werk van de enigszins vergeten (jeugd)boekillustratrice. Siemon Reker schenkt aandacht aan de illustraties in de tweede druk van het boek ‘Berend Kopstubber’ van Sien Jensema. Hij behandelt het niet altijd soepele contact tussen auteur en illustrator en belicht hoe uitgever Van Gorcum met de illustraties van Lies Veenhoven inspeelde op populaire trends. De lezing vindt plaats op zondag 24 april van 14.00 tot 15.00 uur in het Drents Archief in Assen. Aanmelden is noodzakelijk via info@drentsarchief.nl of 0592 313523. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Beeld Lies Veenhoven Trekvogeltjes.

Auteur

Albert-Jan Garama