Fruit Gilde Smilde: historische fruitbomen planten

SMILDE

Al in de vroege morgen van de veertiende april verzamelde het Fruit Gilde Smilde zich in het Baken aan de Koningin Julianastraat in Smilde.

Schoolkinderen van de Margrietschool en de Schutkampen kwamen helpen bij het planten en het ging in optocht naar de Prinses Marijkestraat. Plantgaten werden gegraven en de kinderen storten zich, onder belangstelling van de omwonenden, enthousiast en uitbundig op het planten van drie appel- en twee perenbomen, zoals een Veendammer glorie en kruidenierspeer. Na gedane arbeid en een drukke ochtend werd onder het genot van een glaasje ranja nog even nagepraat en vertrokken de kinderen weer naar school en de leden van het Fruit Gilde samen met de kweker naar de Kaar voor het planten van de volgende serie perenbomen:o.a. spiegelpeer, winterjan en comtesse de Paris. Het Fruit Gilde Smilde kijkt terug op een succesvolle start van het eerste proefproject. Zij gaat nu aan de slag met de voorbereiding van het project om de oude moestuin en appelhof van de Oude Veenhoop weer in ere te herstellen. Voor de projecten zijn veel vrijwillige handen nodig. Wanneer u iets kunt betekenen en mee wil helpen kunt u zich per mail aanmelden op hetbaken@dical.nl of telefonisch op 0592 346 340.

Auteur

Albert-Jan Garama