Longpunt Assen over slijmvorming

ASSEN

In Longpunt Assen gaat het 18 april over ‘Meer of minder slijm, je hebt het niet voor het kiezen’. Slijmvorming is een veel voorkomend probleem bij mensen met een longziekte. Wat is hiervan de oorzaak van, wat kan je doen om dit te verminderen. Dr. A. Spanjer is gastspreker van deze middag en kan hier veel over vertellen

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen en dr. Spanjer in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Locatie en tijd: 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Ervaringen Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. 0528 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Auteur

Albert-Jan Garama