Zilver voor Gomarus Assen als sportiefste school van Nederland

ASSEN

Het Gomarus College in Assen is in de slag om de meest sportieve school van Nederland op de tweede plek geëindigd. “Een top prestatie voor zo’n kleine school”, aldus directeur Johan Leever.

Na een intensieve voorselectie streden de vijf overgebleven scholen in de Academie voor Lichamelijke Opvoeding van de Hanzehogeschool om de podiumplaatsen. De leerlingen voerden een podium act op en de gymdocent, de directeuren een leerling werden door de jury scherp ondervraagd. In dat gesprek ging het over de kwaliteit van de gymlessen op school, de kwaliteit van de boordeling, de professionalisering van de docenten, de vraag wat de school doet voor leerlingen die van huis uit niet tot bewegen gestimuleerd worden en hoe de school haar omgeving betrekt bij bewegen. Juryvoorzitter Yvonne Sanders prees het hoge niveau van de scholen. Daarbij merkte ze op dat het Gomarus College klaar is om het vignet Gezonde School aan te vragen. Gymdocenten Gerla Sandink en Frank Mulder zijn blij met het zilver. “Wij zijn een kleine school en onze kracht is dat alle leerlingen gestimuleerd worden tot bewegen en via het vak Talentontwikkeling kennismaken veel verschillende sporten.” Dat laatste gebeurt ook op de finaledag in Groningen waar alle teams na de podium act sportclinics volgden. De strijd om de sportiefste vo-school van Nederland wordt eens per twee jaar georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding.

Auteur

Albert-Jan Garama