Winnaars badmintontoernooi basisscholen Assen

ASSEN

De winnaars van de badmintontoernooien voor de groepen 5/6 en 7/8 waren dit jaar afkomstig van zeven verschillende basisscholen in Assen. De organisatie was in handen van Badminton Combinatie Assen.

Het badmintontoernooi was woensdag 6 april in de Pittelo sporthal in Assen. Doordat de groep kleiner was, konden de deelnemers meer wedstrijden spelen en was de winkans op een medaille of beker groter. Er werd in twee poules gespeeld: jongensdubbel en meisjesdubbel. Bij de eindstanden werden de groepen 5/6 en 7/8 van elkaar gescheiden. De winnaars zijn: Meisjesdubbel groep 5 & 6 1ste plaats: Babette Snippe & Bente Wanders (obs De Heksenketel) Jongensdubbel groep 5 & 6 1ste plaats: Jasper de Vries & Chris Feijen (cjbs De Kloostertuin) 2de plaats: Tijn de Vos & Jaron Bosch (obs Emmaschool) Meisjesdubbel groep 7 & 8: 1ste plaats: Naomi Klein & Iris Stalman (obs De veldkei) 2de plaats: Nyah Wintraecken & Silvie Hoek (obs De Veldkei) Jongensdubbel groep 7 & 8: 1ste plaats Alex Hau & Herman Kleijn (obs Emmaschool), 2de plaats Marin Krebbers & Jesper Prins (obs Kloosterveen) 3de plaats Milan Bosgraaf & Rubin Nowee (cds De Borg) Voorafgaand aan de wedstrijden gaven Arie Elzer, Pieter Sopacuja, Thom Schroot en Herman Radix een korte demonstratie jongend dubbel met uitleg. Daarna werden de wedstrijden op vijf banen gespeeld. Op de zesde baan konden broertjes en zusjes aan de lag met shuttles, rackets en kleefbordjes. Het was prachtig om te zien hoe snel de jeugd alles direct oppikte en toepaste. Het werd een gezellige en actieve middag. De prijsuitreiking liet heel even op zich wachten omdat de laptop dreigde te crashen. Alle deelnemers kregen een vaantje mee naar huis. De prijswinnaars kregen daarnaast nog een mooie medaille voor zichzelf en een beker voor de schoolprijzenkast. Volgend jaar maart is er weer een badmintontoernooi voor de beide groepen van de basisschool. Informatie zal te zijner tijd weer in de lokale media verschijnen en is ook te vinden op de website www.bcassen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama