Almar van der Wekken gehuldigd door wethouder Lohuis

BEILEN

De 13 jarige Almar van der Wekken is woensdag 13 april door wethouder Gerard Lohuis gehuldigd op het gemeentehuis in Beilen. De wethouder zette hem in het zonnetje omdat hij Nederlands kampioen judo onder de 15 jaar is geworden.

Almar werd in Apeldoorn eerste in de gewichtsklasse boven de 66 kilo. De jeugdige inwoner uit Beilen was goed in vorm en wist alle partijen redelijk makkelijk naar zich toe te trekken. Almar judoot al vanaf zijn zesde jaar en traint vier keer in de week. Huldiging In het bijzijn van zijn familie sprak wethouder Lohuis Almar toe met de woorden: “Het is de eerste keer dat wij een judoka huldigen. Maar als ik alles zo beluister verbaast het me niets als we je hier vaker gaan zien.” Toekomst De komende jaren wil Almar meedoen met de Nederlands kampioenschappen judo onder de 18. Zijn doel is op het podium te komen.

Auteur

Albert-Jan Garama