Muzikanten gezocht voor ode aan Muskee

GROLLOO

In café Hofsteenge in Grolloo wordt 26 september een muzikale ode gebracht aan Harry ‘Cuby’ Muskee. Op die dag is het precies vijf jaar geleden dat de blueszanger overleed.

K&C en The BakeShop zijn op zoek naar creatieve muzikanten en singer-songwriters die een bestaande song van Cuby and the Blizzards willen bewerken of een eigentijds nummer willen maken geïnspireerd op het werk van Harry Muskee. Aanmelden kan via de website www.kcdr.nl. Het jaar 2016 is door de provincie Drenthe uitgeroepen tot Bluesjaar. In het Drents Museum vindt een overzichtstentoonstelling plaats over het leven en het werk van Harry Muskee en Grolloo is 3 en 4 juni het decor van het eerste Internationale Bluesfestival van Nederland. Onder het motto 'De oude meester is niet meer, lang leve zijn muziek' wordt met Ode aan Muskee een eerbetoon gebracht aan één van de grootste muzikanten van Drenthe. In juni wordt voor de deelnemers aan Ode aan Muskee een inspiratiemiddag georganiseerd in het C+B Museum in Grolloo. Daarna worden alle ideeën en songs verzameld en beoordeeld door een selectiecommissie. De meest interessante bewerkingen en songs worden op maandagavond 26 september in Café Grolloo gepresenteerd. De live-presentaties worden vastgelegd op video en dit najaar op You Tube geplaatst. Foto archief PopAs

Auteur

Albert-Jan Garama