Illustere Figuren met LoneWolves Blaffen Niet

Assen

Na hun debuutvoorstelling De NS Zet Bussen In waarin theatercollectief Illustere Figuren de complexe thematiek rondom suïcide onderzocht, komen de theatermakers nu met een nieuwe zaalvoorstelling: LoneWolves Blaffen Niet.

Een Lone Wolf is een op zichzelf staande, alleen handelende terrorist die door de mazen van het net van veiligheidsdiensten glipt en vaak handelt vanuit politieke beweegredenen. In elke maatschappij zijn er vele voorbeelden van dergelijke personen. De theatermakers van Illustere Figuren zijn gefascineerd door deze thematiek. Het collectief toont in hun stuk LoneWolves Blaffen Niet, onder de eindregie van Hanna van Mourik Broekman een inzage in de psyche van eenLone Wolf terrorist. De makers van Illustere Figuren zijn bij het maken van deze voorstelling op zoek gegaan naar de Lone Wolf in zichzelf en daar tegenoverstaand waarom zij zelf geen aanslag plegen. Daarnaast onderzocht Illustere Figuren de onvoorspelbaarheid van eenLone Wolf en de directe gevolgen van een ontwrichtende terroristische daad. Op 18 mei, 20.15 uur. Garage TDI, Industrieweg 8 Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama