COLUMN Cultureel Hart Assen met Hanneke Bruggeman

ASSEN

Hanneke Bruggeman: Droom jezelf je hokje uit!

If there's doubt and you're cold, don't you worry what the future holds. We've gotta have heroes to teach us all to never give up on a dream. Rod Stewart zong het in Never Give Up on a Dream dat hij opdroeg aan de Canadese atleet Terry Fox, die wat iedereen voor onmogelijk hield, toch mogelijk maakte! De uitzending van ‘De Hokjesman’ op VPRO televisie schetste een beeld van Drenthe. Het was een beeld waarin de dromen van een ieder en dus ook van de Drent niet aan bod kwamen. Dromen die in het Cultureel Hart in Assen bewaarheid kunnen worden. Dromen om te worden wie je bent en wat je nog meer kunt realiseren. Er word steeds meer gevraagd van een ieder om deel te kunnen blijven deelnemen in de maatschappij, om te participeren, je te ontwikkelen, deel te nemen, te genieten en te leren. Er is steeds meer keuze om te beleven, hoe en waar, de keuze is aan jou. Aan de Drent, aan de inwoner van Assen. Dat kan door alle activiteiten die worden georganiseerd in het Cultureel Hart Assen. Waar je interesse ook ligt, waar je wens ook ligt, waar je uitdaging ligt: je vindt het in het Cultureel Hart Assen. De geschiedenis van deze mooie provincie en je eigen verleden herkennen via alle activiteiten van het Drents Archief, de prachtige tentoonstellingen van het Drents Museum over andere culturen zoals nu de Maya’s, de nieuwste technieken en toepassingen leren in het ICO, garage TDI en de Asser Bibliotheek als het gaat om robots, 3d-technieken, internet of things. De Nieuwe Kolk biedt daarnaast het prachtige theater en de mooie bioscoop die binnenkort met hun nieuwe programmering komen voor weer een prachtig seizoen. Ik zou zeggen gebruik al deze instanties. Maak gebruik van de Bibliotheek om te leren, je te ontwikkelen, te genieten en te ontmoeten. Of het nu een Derde Dinsdag betreft over de ondergrond, actueel nu er geboord gaat worden in Marsdijk, een workshop in mei om je nieuwe dingen eigen te maken, een prachtige voorstelling waar je van geniet. De mogelijkheden in Assen, in het Cultureel Hart zijn legio om je dromen in beeld te brengen en waar te maken! Om te participeren, om je te ontwikkelen en vooral ook om te genieten. Jong en oud, Drent of import. Het is aan jou, maak er gebruik van! You never, never, never, never gave up on a dream. Hanneke Bruggeman, directeur Bibliotheek Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama