VO-leerlingen Midden-Drenthe gaan op voor de Factor-L status

BEILEN

VWO+ brugklasleerlingen van het CSG Vincent van Gogh in Beilen en alle leerlingen van VSO De Aventurijn in Smilde gaan op voor de Factor-L status. Factor-L is een leesbevorderend project voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Leerlingen lezen vijf boeken, maken opdrachten en delen hun leeservaringen via de website Factorl.nl.

De Bibliotheek Beilen heeft in samenwerking met de Educatieve Dienst van Biblionet Drenthe en de scholen een selectie gemaakt van vijf aansprekende boeken voor jongeren. De jongeren hebben circa vijf weken de tijd om de boeken te lezen en beantwoorden via de website multimediale boekverwerkingsopdrachten. De leerlingen moeten opdrachten uitvoeren als het maken van een journaalitem en het ontwerpen van een boekverkoopposter. Filmpjes worden geüpload op de website en vertoond op een speciale bioscooppagina. In de bibliotheken Beilen en Smilde wordt een overzichtstentoonstelling vertoont van de gemaakte opdrachten. Titels De volgende vijf boeken zijn geselecteerd: • Maffiajongen Luisa Mattia • Haaieneiland Rob Ruggenberg • Moord op school Rom Molemaker • Honderd uur nacht Anna Woltz • Paper towns John Green Organisatie Factor-L wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en is een initiatief van de Drentse bibliotheken. Het project wordt afgesloten met het plaatsen van het winnende filmpje op de finalepagina van Factorl.nl. Deelnemers hebben dan de status FACTOR-L bereikt!

Auteur

Albert-Jan Garama