RUBRIEK Passie in Zaken met Johan Homma

ASSEN

Johan Homma: eigenaar Specta: ,,De uitdaging van dit vak is om goede collecties kelding te vinden die bij elkaar passen. Het leuke is dat we bij Specta een ontzettend hecht team hebben. Samen met dat team, dus de verkoopsters, doe ik de inkopen. De één gaat dan een bepaalde richting uit qua kleur en stijl, en de ander weer een andere kant. Ik probeer dit dan weer een beetje in een geheel te krijgen. Het is leuk om dat te sturen. En de dingen die de verkoopsters leuk vinden, worden vaak ook het eerste verkocht. Het is ontzettend leuk om ontwerpen en een collectie bij elkaar te zoeken. En het mooiste is dat na een seizoen de collectie goed aangeslagen is. Dat geeft weer motivatie en voldoening om door te gaan. De passie en uitdaging is ook om ons in deze moeilijke tijd staande te houden.’’

Tekst en foto Rianne Martens.

Auteur

Albert-Jan Garama