Regio finale Olympic Moves in Assen

ASSEN

In Assen strijden 1800 scholieren op 14 april voor een finaleplek van Olympic Moves.

Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Assen is voor de vierde keer ‘hosting city’ van een van de tien grote regionale finales. Op 14 april gaan maar liefst 30 middelbare scholen uit de regio de strijd met elkaar aan in acht verschillende sporten, namelijk hockey, streetball, voetbal jongens, voetbal meisjes, volleybal, veldloop, badminton en streetdance. De winnende teams mogen op 10 juni naar de landelijke finale Olympic Moves The School Final die in en om het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt.

Auteur

Albert-Jan Garama