Eerste editie Vakbeurs Bouw in TT Hall Assen

ASSEN

In TT Hall Assen gaat van 15 tot en 17 november de eerste editie van de Vakbeurs Bouw plaatsvinden. Drie dagen lang wordt deze beurs volgens de organisatie hét trefpunt voor bouwend Noord- en Oost-Nederland. Eind vorige maand ging officieel de standverkoop van start na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de drie organiserende partijen; de TT Hall, Expo Management en Hello Company.

Een eerder verkennend marktonderzoek had al aangetoond dat er behoefte is aan een dergelijke vakbeurs voor de bouwsector in Noord- en Oost-Nederland. Daarbij bleek ook de interesse onder potentiële exposanten enorm positief. ‘Deze uitkomsten vormden een solide fundering voor een verder uitwerking van onze plannen’, aldus Gerard Stamsnijder, exploitant van de TT Hall en eigenaar van het beursorganisatiebureau Expo Management. De vakbeurs moet bouwgerelateerde bedrijven en vakmensen uit de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Flevoland en Overijssel een platform bieden waar men elkaar kan ontmoeten, waar kennis wordt uitgewisseld en waar noviteiten gepresenteerd worden. ‘We streven naar een aantrekkelijke beursvloer met zeker 200 deelnemende bedrijven en mikken op 10 tot 15.000 vakbezoekers.’ Ambitieuze plannen, maar volgens Stamsnijder zeker haalbaar. ‘Nu de crisis bijna overwonnen is, moeten veel bedrijven in de bouw een inhaalslag maken om hun materiaal en kennis weer up to date te krijgen. De Vakbeurs Bouw speelt daar op in door vraag en aanbod in de regio bij elkaar te brengen.’ Eind maart werd officieel de samenwerkingsovereenkomst tussen de organisatoren TT Hall, Expo Management en Hello Company getekend. De rol van de TT Hall behoeft als beurslocatie geen verdere toelichting. Het moderne beursgebouw leent zich door de goede ligging en bereikbaarheid, uitstekend voor het huisvesten van de Vakbeurs Bouw. Expo Management is (mede) eigenaar en exploitant van de TT Hall. Daarnaast organiseert het bedrijf al meer dan 30 jaar diverse vak- en publieksbeurzen, waaronder de Landbouw Vakbeurs Assen. Met betrekking tot de Vakbeurs Bouw zullen zij hun ervaring inzetten bij de praktische invulling van de organisatie. Voor de acquisitie van de Vakbeurs Bouw, is men een samenwerking aangegaan met het bedrijf Hello Company. Een nieuweling in de beurswereld maar op het gebied van sales en sales support heeft het bedrijf ruimschoots zijn sporen verdiend. Het generen van leads via telemarketing behoort tot de specialiteiten van Hello Company. Deze keer mogen zij ook zelf die leads opvolgen en bedrijven en bezoekers warm maken voor de Vakbeurs Bouw. Meer informatie en het inschrijfformulier op www.vakbeursbouw.nl

Auteur

Albert-Jan Garama