Bewoners Amelterhout vernieuwen entree van hun buurt

ASSEN

Vermoeide spieren na een dag hard werken. Maar het resultaat mag er zijn. Zo’n 20 bewoners van Amelterhout staken op zaterdag 9 april de handen uit de mouwen om de entree van hun buurt op te knappen.

Ze zetten die dag ruim 1150 planten en struiken in de grond. De bewoners van Amelterhout zijn trots op hun buurt uit de jaren ’70 die veel ruimte en groen heeft. Vandaar ook dat ze niet blij waren met de bezuinigingen van de gemeente op het onderhoud van het groen. Zeker omdat dat groen best een opknapbeurt kon gebruiken. Een aantal actieve bewoners stak daarom de koppen bij elkaar en besloot zelf een plan te maken en de uitvoering ervan op zich te nemen. Het resultaat is een geheel vernieuwde entree van de buurt. Gras maakte plaats voor struiken en bodembedekkers. Ook plantten de bewoners een aantal rododendrons.

Auteur

Albert-Jan Garama