Pianospeelavond in pabo De Eekhorst Assen

ASSEN

In de collegezaal van pabo Stenden Hogeschool Assen wordt 15 april 19.00 uur geen les gegeven, maar zullen live geproduceerde muzikale klanken en filmbeelden elkaar versterken.

Met als thema “Beeld en Pianoklanken” laten leerlingen van pianodocent Gerald Jonker, hun eigen compositie horen bij zelfgekozen beelden. Deze beelden kunnen filmpjes zijn of een foto(serie). Het beeldmateriaal wordt afgespeeld op een groot doek terwijl de diverse pianisten hier een veelal eigen gemaakte compositie live bij spelen. In de lessen van Gerald Jonker wordt vaak geïmproviseerd en alle leerlingen leren om eigen akkoordenschema’s te maken. Tijdens de speelavond zullen diverse muziekstijlen de revue passeren. Het is niet de foutloze, perfecte voordracht die deze avond maatgevend is maar de intentie van de gekozen klank bij het beeld. Het allerbelangrijkste is tenslotte: Het plezier van het pianospelen en dit te delen met andere mensen! De pianisten hebben natuurlijk familie en vrienden uitgenodigd om te komen kijken en luisteren. Belangstelling? Zie www.geraldjonker.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama