Lentewandeling in de Strubben

SCHIPBORG

Nationaal Park Drentsche Aa onder leiding van Nationaal Park gidsen heeft 17 april een Ontwakende lentewandeling in de Strubben bij Schipborg.

Het voorjaar is aangebroken. De (vroege) vogels laten zich weer horen en voorzichtig komen het eerste groen en de eerste voorjaarsbloemen tevoorschijn. Juist nu is het landschap in de vroege ochtend prachtig en heerlijk om in te wandelen. De Strubben is het enige archeologisch reservaat in Nederland met oa meerdere grafheuvels en een hunebed. Op het gebied van cultuurhistorie en natuur valt er heel veel te zien. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de vele mierenheuvels. Start, 7.30 uur bij parkeerplaats De Strubben aan de Borgweg tegenover landgoed De Schipborg. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Foto bosanemonen Nationaal Park Drentsche Aa

Auteur

Albert-Jan Garama