Willem van Eeks benoemd tot lid van verdienste AQUA’68

ASSEN

Tijdens de jaarvergadering van zwemvereniging AQUA’68 op woensdag 6 april is Willem van Eeks benoemd tot lid van verdienste.

Willem is vanaf de oprichting van de vereniging in 1968 lid van AQUA’68. Hij is afkomstig uit een zwemfamilie. Eerst was hij actief als zwemmer met aansprekende resultaten. Hij maakte deel uit van de eerste succesvolle lichting zwemmers die AQUA’68 voortbracht. Daarna werd speler bij de sectie Waterpolo. Als rechtsvoor heeft hij veel doelpunten voor AQUA’68 gemaakt. Na zijn actieve carrière heeft hij nog vele jaren training gegeven voor de waterpoloërs, later kwam daar het Wedstrijdzwemmen bij. Hij is een van de stimulerende personen achter het project “Positief Coachen”. Het “positief coachen” is binnen AQUA’68 inmiddels vastgelegd in een manifest. In 2014 heeft Willem samen met Frans Thomas het G-zwemmen bij AQUA’68 opgezet. Op de foto Willem van Eeks

Auteur

Albert-Jan Garama