Veiling voor restauratie Van Dam Orgel Jozefkerk

ASSEN

Om de financiën voor de restauratie van het Van Dam Orgel in de Jozefkerk rond te krijgen, wordt er een veiling van schilderijen gehouden. Zaterdag 16 april worden er vanaf 11.00 uur in de Jozefkerk door gemeenteleden beschikbaar gestelde schilderijen geveild. De Jozefkerk is om 10.00 uur open, zodat belangstellenden een uur de tijd hebben om te kijken waarop te bieden.

Het gaat om ruim 60 schilderijen die gemaakt zijn door de gemeenteleden Pam Houtsma en Johanna de Vries. Zij hebben de schilderijen belangeloos beschikbaar gesteld. Vanaf 10.00 uur, een uur voor dat de veilingmeester voor de eerste maal “eenmaal-andermaal” laat horen, kunnen de schilderijen bekeken worden. Maar ook op donderdag 14 april van 16.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 15 april van 18.00 tot 19.30 uur is er de mogelijkheid om in de kerkzaal van de Jozefkerk de schilderijen te bezichtigen. Eerst rustig kijken en daarna bieden. Tegen kostprijs is er een brochure beschikbaar. De restauratie van het Van Dam Orgel vordert gestaag. Deze veilig is echter nodig om de restauratie ook financieel te laten slagen.

Auteur

Albert-Jan Garama