Fietstoer langs concerten in Beilen met eindpunt Stefanuskerk

BEILEN

Op zes verschillende bijzondere locaties in Beilen worden 17 arpril kleinschalige concerten gegeven met verschillende muziekstijlen, Jazz- Klassiek-Flamenco-Klezmer- Hot Club- Tango- Latin. Alle concerten worden gegeven door professionele musici.

Muziekliefhebbers kunnen met een passe-partout drie concerten van ongeveer 20 minuten bijwonen. Tot slot is er een concert in de Stefanuskerk, waar alle musici nogmaals te horen zijn. Hier zal ook een hapje en drankje worden geserveerd. De concerten worden om 13.00 uur,14.00 uur en 15.00 uur gehouden op de verschillende locaties, niet ver van elkaar vandaan. Met de fiets, of zelfs wandelend, kan men van de ene naar de andere locatie. Ook voor mensen (kinderen!) die niet gewend zijn om naar een lang concert te luisteren, is deze opzet erg toegankelijk. De locaties alleen al zijn de moeite waard om te bekijken: zoals een monumentaal pand in de Kruisstraat, een bijzonder woonhuis op het GGZ terrein, de NPB kerk de Stroming, fotostudio Marianne Berkhoff en dinercafe de Cerck . Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van Stefanuskerk Cultureel en Kunstzinnig en Cultureel Centrum Muzentuin en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Midden Drenthe, stichting Podia Midden Drenthe en het Wildervank Fonds. Entree met passe-partout euro 10 volwassenen, euro 5 voor kinderen. Voorverkoop Boekhandel Het Logboek, Brinkstraat 49 in Beilen. Kaartverkoop bij de locaties. Informatie www.sckbeilen.nl, www.muzentuin.nl. Foto: De initiatiefnemers, vlnr Jan van der Hoek (SCK), Monique Kok en Martin de Rooy (Muzentuin) en Ko Gijzel (SCK), op de foto ontbreekt Minou Otten.

Auteur

Albert-Jan Garama