Assenaar Bert Rossing werkzaam bij Huus van de Taol

ASSEN

Met ingang van 1 april jongstleden is het personeelsbestand van het Huus van de Taol uitgebreid. Al langere tijd voelde de streektaalorganisatie dat het inzetten van een commerciële medewerker een goed zaak zou zijn. In de persoon van Bert Rossing uit Assen heeft het Huus van de Taol de juiste persoon voor het commerciële werk gevonden.

Voorlopig gaat hij 16 uur per week voor het Huus werken. Bert Rossing is voor de meeste Drenten geen onbekende. Jarenlang heeft hij voor onze regionale omroep programma’s gemaakt en voor een deel ook gepresenteerd. In zijn werk voor RTV Drenthe heeft hij een groot netwerk opgebouwd, dat hem in zijn nieuwe functie bij het Huus van de Taol zeker van pas zal komen. Bert Rossing is geboren in Vries en het Noord-Drents is zijn moedertaal. Het Huus van de Taol is erg blij met deze veelzijdige nieuwe werknemer.

Auteur

Albert-Jan Garama