Rubriek Van idee tot Onderneming met Brian op de Dijk

ASSEN

Een eigen bedrijf: 'Nu gaat het écht beginnen.'

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Hier werken niet alleen gevestigde bedrijven, starters en zzp’ers, maar wordt ook hulp en advies geboden aan regionale ondernemers. Zoals aan Brian op de Dijk, die naam wil gaan maken met zijn bedrijf VIPS TV. ASSEN - Sinds september 2012 timmert Brian op de Dijk (23) stevig aan de weg met zijn internetprogramma VIPS TV. Op zijn Youtube-kanaal staan inmiddels 386 reportages en interviews met sterren als Marco Borsato, Frans Bauer en -zijn grote voorbeeld- Paul de Leeuw. ,,We hebben al meer dan 150.000 views. Dus dat is best leuk.” Tot nu toe was het allemaal hobbywerk. Maar als we Brian spreken in De Drentse Zaak staat hij op het punt om van VIPS TV een echt bedrijf te maken. ,,Ik heb er al veel geld in gestopt, bijvoorbeeld aan reiskosten naar Hilversum en Amsterdam, en ik heb mijn eigen camera gekocht. Maar nu moet ik er dus iets mee gaan verdienen.” Er klaar voor Brian heeft de opleiding Journalistiek & Fotografie in juni 2015 afgerond, maar kon daarmee geen betaald werk vinden. ,,Ik solliciteerde wel veel, maar dat leverde niks op. En het liefst wilde ik mijn eigen bedrijf beginnen. Daarom heb ik contact gezocht met De Drentse Zaak. Klaas Olijve werd mijn coach, die heeft mij geholpen met mijn bedrijfsplan. Tijdens de opstartfase blijven ze me trouwens begeleiden. Dat is maar goed ook, want in mijn hoofd zit het allemaal wel, alleen vind ik het lastig om het op papier te krijgen. Maar goed, ik kreeg net dus van Klaas te horen dat ik klaar ben om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en mijn verzekeringen te regelen. Dus nu gaat het écht beginnen.” Joop van den Ende Brian ziet verschillende mogelijkheden om met zijn bedrijf geld te verdienen. ,,Bijvoorbeeld het schieten van videoclips voor artiesten, bedrijfsfilmpjes en fotoshoots. Maar ook programma’s bedenken om op tv te krijgen, een pilot opnemen, en het dan aanbieden aan omroepen. Zo van, dit programma willen we wel voor jullie gaan maken.” Wat Brian op de lange duur wil bereiken? ,,Dat ik net als Joop van den Ende en John de Mol een bekende producent van tv-programma’s ben. Dat ik mooie programma’s maak waarmee ik mensen raak en entertain. Niet zozeer om het geld, maar om het plezier. Zoals ik dat nu ook al beleef.” Meer informatie op www.brianopdedijk.nl en www.vipstv.nl. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama