Openbare repetitie herdenkingsconcert

ASSEN

Ook dit jaar worden er in Drenthe weer enkele herdenkingsconcerten gehouden in het kader van Verzet en Bevrijding rondom 4 en 5 mei. Uitgevoerd wordt het Requiem van Mozart.

Dit jaar heeft De Nederlandse Bach Academie de organisatie overgenomen van Stichting Muziek Klassiek Drenthe (SMKD) die deze jaarlijkse traditie in 2010 is begonnen. De Nederlandse Bach Academie oefent regelmatig in het dorpshuis "de Hesselerhof" in Oosterhesselen. Het dorpshuis beschikt over uitstekende faciliteiten voor muziek- en zanguitvoeringen. Op zaterdag 9 april 2016 is er een openbare repetitie van 13.00 tot 16.00 uur waarbij de bezoekers in- en uit kunnen lopen en zo kennis kunnen maken met het koor. Tijdens de repetitie krijgt het publiek iets te horen over de achtergrond van het Requiem van Mozart en kan men zien hoe een koorrepetitie met professionele solisten verloopt onder leiding van een bevlogen dirigent. De toegang is gratis. Solisten zijn Sinje Kiel, Netty Otter, Henk Gunneman en Ben Brunt. Op 1 mei 20.00 - 21.00 uur Assen (Adventskerk)

Auteur

Albert-Jan Garama