Lentetuin Gezinsblad met Kor Bakker

ASSEN

Gezinsblad heeft de lezersactie 'De mooiste lentetuin". Deze keer met Kor Bakker (52) uit Assen. 'We hebben nog niet zoveel werk gehad om de tuin lenteklaar te maken, dat moet nog komen.'

ASSEN - ,,Ik verwacht dat we tussen de twee en drie weken beginnen. Nieuwe beplanting, tuinmeubelen en andere dingen schoonmaken en wat dingen uit de opslag halen. En verder heeft het gras wat onderhoud nodig.’’ Pronkstuk De tuin is vijftien jaar geleden aangelegd en het ontwerp is geheel zelfbedacht. ,,Het pronkstuk in onze tuin is de pergola met de mysteria en goudenregen. Dat is echt een blikvanger. Achter in de tuin hebben we een pruim- en appelboom, daarnaast wat aardbeien en een vierkante meter met tuinkruiden. De borders zijn inmiddels onkruidvrij. Daarin hebben we vaste planten en tussendoor eenjarige planten. Verder hebben we veel potten in de tuin staan. Zo hebben we ook een aantal oleanders op pot. Maar die staan nu in de winteropslag.We hanteren geen bepaalde technieken, maar mijn vrouw rangschikt de rode en paarse plantjes wel op kleur en ze heeft een snoeicursus voor klein fruit gevolgd.’’ Persoonlijk vindt Kor een vijvertje in de tuin erg leuk. ,,Deze hebben wij zelf ook, met goudvissen, kikkers en padden erin. Mocht je er ruimte voor hebben, dan is een kruidentuintje erg plezierig. En achter het huis hebben we een grote ouderwetse picknicktafel staan. Het is heerlijk om op zaterdagochtend met mooi weer de krant te lezen aan de picknicktafel.’’ Ontspanning ,,Als het seizoen begint zijn we wel een uurtje of twee met de tuin bezig. Het fijne aan tuinieren is, dat je naast je drukke baan even kan ontspannen door met je tuin bezig te zijn. Soms heb je ook minder leuke dingen, zoals schoonmaken. Maar als het dan eenmaal klaar is denk je, goh, het ziet er weer mooi uit.’’ Tekst en foto Rianne Martens.

Auteur

Albert-Jan Garama