FOTOREPORTAGE De10vanAssen

ASSEN

De10vanAssen was op 3 april met de derde scholierencompetitie en de vijf en tien kilometerloop voor volwassenen. De10vanAssen is de startwedstrijd van de AssenRuns Competitie 2016.

Na De10vanAssen volgen nog vijf wedstrijden uit de AssenRuns competitie. Elke wedstrijd kent zijn eigen winnaars, maar dit jaar is een nieuw element toegevoegd aan de AssenRuns: de Competitie. Elke deelnemer krijgt op grond van zijn klassering een aantal punten toegekend. Aan het eind van het seizoen worden deze punten opgeteld en is er een seizoenswinnaar. Deelnemers aan de competitie moeten in minimaal vier AssenRuns meelopen. Als ze aan vijf of zes Runs meedoen, tellen alleen de punten van hun vier beste prestaties. AssenRunsgaat in samenwerking met JOGG (jongeren op gezond gewicht) een programma opzetten om jongeren bewust te maken van bewegen, sporten en gezond eten en drinken. De reportage is van Lammert Aling

Auteur

Albert-Jan Garama