Gemeente Midden-Drenthe trakteert mantelzorgers

BEILEN

De gemeente trakteert mantelzorgers in Midden-Drenthe op een bezoek aan de Börker Proms op 22 oktober. De gemeente wil op deze manier haar waardering laten blijken voor de vele mantelzorgers die in Midden-Drenthe actief zijn.

Wethouder Dolfing: “Mantelzorgers vormen een bijzondere en heel belangrijke groep vrijwilligers. Zij verzorgen – in veel gevallen langdurig – een naaste. Als gemeente willen we hen graag ondersteunen, maar ook onze waardering laten blijken. Dat doen we door ze op dit bijzondere concert, dat georganiseerd wordt door het comité Börker Proms, te trakteren. Daarmee brengen we op een mooie manier cultuur en zorg bij elkaar”. Uniek evenement De Börker Proms wordt één keer in de drie jaar gehouden. Tijdens dit grootse muzikale evenement treden zo’n 160 artiesten op. Jan-Paul van der Jagt is voorzitter van het Comité Börker Proms 2016 en is er trots op dat de Proms dit jaar de mantelzorgers mogen ontvangen. “Het is een uniek evenement, waarbij bezoekers de gelegenheid krijgen om heel veel koren, orkesten en solisten op één avond te zien optreden. Wij vinden het heel mooi dat de mantelzorgers deze prachtige ervaring kunnen beleven”. ContactPunt Mantelzorg Het ContactPunt Mantelzorg (CPM) Midden-Drenthe schrijft alle mantelzorgers, die bij het CPM geregistreerd staan, direct na de zomervakantie aan om een toegangskaart aan te bieden. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan, kunnen zich bij het CPM aanmelden.

Auteur

Albert-Jan Garama