Lesley van de Blij voor de derde keer gehuldigd

BEILEN

Lesley van de Blij is 30 maart door wethouder Gerard Lohuis gehuldigd voor haar titel Nederlands kampioen Muay Thai. De inwoonster uit Mantinge werd voor het behalen van deze titel in het zonnetje gezet in het gemeentehuis in Beilen.

In Meppel wist Lesley in een spannende partij de wedstrijd en daarmee de titel naar zich toe te trekken. Bij de wedstrijd, bestaande uit drie rondes, kwam het op de laatste ronde aan. Aan het eind van de wedstrijd bleek Lesley de sterkste. Muay Thai is een Thaise vechtsport waarbij gebruik gemaakt wordt van vuisten, ellebogen, knieën en benen. Huldiging Lesley werd in het bijzijn van haar familie en trainers door wethouder Gerard Lohuis toegesproken met de woorden: “Ik weet nog dat je mij bij de laatste huldiging beloofde dat we elkaar nog een keer zouden ontmoeten. Ik vind het mooi dat je die belofte waar maakt. Ik hoop dat je me nu weer kan beloven dat we elkaar zien na de Wereldkampioenschappen in Thailand.” De wethouder overhandigde Lesley een bos bloemen en een cadeaubon. Toekomst Door de titel Nederlands kampioen binnen te halen is Lesley geplaatst voor het jeugd Wereldkampioenschap in Thailand. Haar doel is om daar haar prestatie van vorig jaar te verbeteren. Toen behaalde zij de tweede plek. Het is nu haar doel om Wereldkampioen te worden.

Auteur

Albert-Jan Garama