Expositie Diek Boerman Bonifatiuskerk Vries

VRIES

Werk van Diek Boerman is van 15 tot en 30 april te zien in de Bonifatiuskerk in Vries. 2016 is een mooi jubileumjaar voor kunstenaar Diek Boerman uit Yde: ze viert haar tachtigste verjaardag en is 55 jaar actief als professioneel kunstenaar en docent.

De opening is is op vrijdag 15 april. Om 16.00 uur zal Femke van Dam, collega-kunstenaar van Diek, de expositie officieel openen. Diek Boerman is schilder, tekenaar, beeldhouwer, met tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zonder ophouden stelde zij zichzelf nieuwe uitdagingen en ging ze het avontuur aan om zichzelf en haar werk te vernieuwen. Kleur is bepalend in haar werk. Ze schildert het liefst in aquarel en ei-tempera. Het werk van Diek kenmerkte zich vroeger als abstract. Nu is er een voorkeur voor interpretatie van de realiteit, waarbij de vorm zich aanpast aan Dieks beleving. De expositie in de Bonifatiuskerk wordt Diek aangeboden door de vereniging van Professionele Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo en is tot stand gekomen dankzij medewerking van de Activiteitencommissie van de Bonifatiuskerk in Vries. Meer info op www.kunstenaarsvantynaarlo.com. Beeld Diek Boerman De Es

Auteur

Albert-Jan Garama