Debby Petter speelt 'Ik ben er nog'

HOOGHALEN

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork is de indringende solo 'Ik ben er nog' van Debby Petter te zien. De actrice en voormalig nieuwslezeres brengt het oorlogsverhaal van haar moeder voor het eerst naar onder andere het Anne Frank Huis en de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn.

Elke voorstelling wordt ingeleid door journalist Frits Barend. Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek, waarmee Debby in 2009 als schrijfster debuteerde. Twee jaar later bracht zij het verhaal voor het eerst naar intieme theaterzalen. Sindsdien heeft Debby de voorstelling meer dan honderd keer gespeeld in theaters door het land. Bestel kaarten bij de Nationale Theaterkassa via www.ntk.nl of 0900-9203. Herinneringscentrum Kamp Westerbork, zondag 1 mei om 16.30 en 19.30 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama