Zonnelening Midden Drenthe weer aan te vragen

Beilen

Woningeigenaren in Midden-Drenthe kunnen weer profiteren van een goedkope lening om zonnepanelen aan te schaffen. Vanaf 1 april 2016 is de zonnelening opnieuw opengesteld. Omdat de zonnelening al eerder een groot succes was, is de campagne Zon Zoekt Drent weer gestart.

De gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe, SNN en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met de campagne Zon Zoekt Drent voor meer megawatt zonne- energieopwekking in Drenthe. De gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe trekken in 2016 in totaal 816.000 euro uit voor leningen voor de inwoners, zodat er zonnepanelen gekocht kunnen worden. Inwoners kunnen tegen een lage rente minimaal 2.500 en maximaal 7.500 euro lenen van de provincie en de gemeente lenen. Op de website van de gemeente is de zonnekaart te vinden. Op deze kaart is in een paar muisklikken te zien of een dak van een woning geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel het uiteindelijk opbrengt. Woningeigenaren kunnen een lening aanvragen bij het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) via www.snn.eu/zonnelening. Inwoners moeten eerst een zonnelening aanvragen, voordat zij verplichtingen aangaan met uitvoerders. Maatregelen die al zijn uitgevoerd, komen dus niet in aanmerking voor de zonnelening. Meer informatie over de zonnelening is te vinden www.snn.eu. Het SNN is voor vragen ook telefonische bereikbaar via (050) 52 24 900. Op www.middendrenthe.nl en www.drentsenergieloket.nl is eveneens informatie te vinden over de zonnelening.

Auteur

Marielle de Vries