Century Autogroep start met verkoop brommobielen

Groningen

Century Autogroep gaat vanuit zijn showrooms in Assen, Emmen, Groningen, Stadskanaal en Winschoten brommobielen verkopen van het merk Microcar en Ligier.

Het autobedrijf gaat hiervoor een samenwerking aan met importeur GMS & Import uit Veenendaal en met Autocenter Emmen, rayondealer van Microcar en Ligier voor de provincies Groningen en Drenthe. Century Emmen gaat als pilot store fungeren. Century zet met de verkoop van brommobielen een nieuwe stap in het aanbieden van een totaaloplossing voor de mobiliteitsbehoefte van zijn klanten.

Dealernetwerk

Commercieel manager René Hoogeveen van GMS & Import: “Voor het rijden met een brommobiel moet men in het bezit zijn van een AM rijbewijs. De brommobiel is vooral populair in de doelgroepen 16+ en 70+. Wij zien in Nederland een sterke groei in de vraag naar brommobielen bij deze doelgroepen. Ons dealernetwerk is echter nog niet volledig ingericht op deze stijgende vraag. Toen wij als importeur benaderd werden door Century Autogroep met het verzoek om brommobielen te mogen verkopen vanuit hun showrooms, zijn we dan ook gelijk met onze rayondealer Autocenter Emmen en Century om de tafel gaan zitten.” Eigenaar Gert Drenth van Autocenter Emmen vult aan: “Ik zie dit als een enorme kans om de brommobielen van Microcar en Liger goed op de Noordelijke kaart te zetten. Ons bedrijf heeft zelf geen showrooms. Het showroomnetwerk van Century strekt zich daarentegen uit over de gehele provincies Groningen en Drenthe. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking voor alle partijen van meerwaarde is.”

Verrast door compleetheid

Algemeen directeur Erik Meems van Century Autogroep: “Toen een klant mij onlangs een folder liet zien van een brommobiel was ik verrast door de compleetheid en het design van de brommobiel. De huidige generatie brommobielen doen qua prijs, design en uitrustingsniveau bijna niet meer onder voor een kleine stadsauto.” Een Microcar- of Ligier-brommobiel kan in diverse modeluitvoeringen, kleurstellingen en met opties als ‘Easy parking’, lichtmetalen velgen, airbag, airconditioning, multimediapakket geleverd worden. Het verbruik is afhankelijk van het type motor 2,5 tot 3,57 liter op 100 kilometer. Dit betekent een actieradius van tussen de 475 en 700 kilometer op een volle tank. De vanafprijs bedraagt € 8695.

Totaaloplossing aanbieden

Meems: “De klant triggerde mij met de opmerking dat wij de verkoop van brommobielen zouden moeten oppakken. Het past inderdaad goed in onze strategie om een totaaloplossing te willen aanbieden. Zeker ook gezien de doelgroep 16+ die we nu nog niet bedienen. Deze groep kunnen we alvast met ons bedrijf in aanraking laten komen met wellicht een auto als vervolgaankoop, als ze zover zijn. Ik ben dan ook blij dat zowel de importeur als de rayondealer het idee omarmden en we deze samenwerking gaan opstarten. Onze vestiging in Emmen gaat als pilot store fungeren. Enerzijds vanwege het feit dat Autocenter Emmen vlakbij gesitueerd is, wat in de opstartfase zeker praktisch is. Anderzijds omdat wij op dit moment onze Volkswagen-vestiging in Emmen aan het vernieuwen zijn en dus in de nieuwe showroom gelijk een plek voor de verkoop van brommobielen kunnen creëren.”

Introductiemodel

Om de samenwerking te vieren komt Century, in samenwerking met de importeur en de rayondealer, met een spectaculaire uitvoering in gelimiteerde oplage. Het gaat om de Ligier JS50 L Blueline Century Edtion in donkerblauw metallic met grijs dak. Naast de bestaande basisuitrusting met onder andere 15” lichtmetalen velgen, LED-dagrijverlichting en 7” radio met achteruitrijcamera wordt dit model uitgevoerd met airconditioning, adaptieve cruise control, Maps & More-navigatiesysteem, ‘quattro’ vierwielaandrijving, panoramisch zonnedak, start/stop systeem en ‘Virtual Pedal’ inclusief elektrisch te openen en sluiten achterbak.

Auteur

Marc Jansen