Bertien Minco signeert in Beilen

BEILEN

Bertien Minco is 7 april in Beilen voor Stolpersteine Beilen. Op 8 april signeert zij haar debuutroman ‘Liever niet op reis’ bij boekhandel Het logboek te Beilen.

Over de oorlogsgeschiedenis van haar Joodse familie is voornamelijk gezwegen. Als Rivka’s man bij haar is weggelopen en haar dochter vertrokken is voor een wereldreis, besluit ze onderzoek te doen naar het verleden. Rivka interviewt haar moeder en tante, beiden overlevenden van de holocaust, en gaat mee op een boeddhistische groepsreis naar Auschwitz. Ze verdiept zich in wat de namen, data en verhalen haar kunnen leren. Liever niet op reis volgt Rivka bij haar intensieve zoektocht en vertelt niet zozeer de familieverhalen zelf, als wel de wijze waarop ze zijn verzwegen en de enorme impact die dat nog altijd heeft op haarzelf, maar ook op de volgende generatie. De persoonlijke roman ‘Liever niet op reis’ is het debuut van Bertien Minco, dat verschijnt op 5 april bij Uitgeverij Magonia. Het boek speelt zich deels af in haar geboortestad Groningen. Bertien Minco (Groningen, 1963) werkte in het theater, bij de radio en is directeur van het door haar opgerichte Jeugdcultuurfonds. Sinds een aantal jaren doet ze onderzoek naar haar familiegeschiedenis.

Auteur

Albert-Jan Garama