Afsluiting Leesvirusproject bibliotheken Midden-Drenthe

SMILDE

Het Leesvirusprojectis op feestelijke wijze afgesloten in de Bibliotheken van Beilen, Bovensmilde, Smilde en Westerbork. Leesvirus is een boekenproject voor groep 5 en 6.

Er hebben 23 groepen meegedaan,meer dan 300 kinderen. Verteltheater Ithaka verzorgde de afsluitingen met hulp van een aantal leerlingen. Er werden gedeelten uit drie Leesvirusboeken nagespeeld, namelijk Trubbel de Trol, Lang leve de Leeuwenkuil en Jan & het geheim van meneer Stromboli. Met veel plezier speelden de ‘hulpacteurs’ hun rol. Voor dit project konden de leerlingen tien mooie jeugdboeken lezen, vragen beantwoorden via de computer en knutsels maken. Wekelijks waren er extra opdrachten waarmee de leerlingen punten konden verdienen. Een deel van de knutselwerken was ook in de bibliotheken te zien. Sinds begin januari hebben de leerlingen op school aan het project gewerkt. Omdat de leerlingen met zoveel enthousiasme hebben gewerkt, werden veel punten gescoord. Vier scholen hadden eenzelfde maximum aantal punten, dus eigenlijk een ‘viergedeelde’ eerste plaats. De winnaars van het Leesvirus 2016 zijn G.A. de Ridderschool groep 6b uit Beilen, de Schutkampen uit Smilde, de Vaart uit Hoogersmilde en CBS de Wingerd uit Bovensmilde. Deze groepen kregen een mooie grote taart van de Bibliotheek.

Auteur

Albert-Jan Garama