Pink Walk en Pink Run Westerbork

WESTERBORK

Dit jaar kleurt Westerbork wederom roze, en misschien nog wel meer dan ooit tevoren. Op 2 oktober wordt de vierde editie van de Pink Walk gehouden om aandacht te vragen voor borstkanker. Dit jaar kunnen ook hardlopers hun steentje bijdragen door mee te rennen tijdens de Pink Run. De voorinschrijving voor de Pink Walk & Run start op 1 mei.

Jaarlijks krijgen ruim 17.000 mensen, voornamelijk vrouwen (1 op de 7), te maken met borstkanker. Dat zijn maar liefst 41 diagnoses per dag. Per jaar overlijden 3.200 mensen aan de gevolgen van de ziekte, dit zijn dagelijks negen mensen in Nederland. Schrik je van deze cijfers? Wil jij je ook inzetten voor onderzoek naar borstkanker én houd je van wandelen en/of hardlopen? Dan is de Pink Walk& Runin Westerbork hét perfecte evenement voor jou. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeltocht van 6, 10 of 16 kilometer of een Run van 5 of 10 kilometer door Westerbork en omgeving. De opbrengst van de Walk & Run gaat naar Stichting Pink Ribbon. Inschrijven kan vanaf 1 mei 2016 op de website www.pinkwalk.nl. Volwassenen betalen 10 euro inschrijfgeld, kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Uiteraard juicht de organisatie het toe als deelnemers zich laten sponsoren. Ook is er de mogelijkheid om voor 8,50 euro mee te doen aan een gezamenlijke lunch bij Brasserie Diggels in Westerbork. De tocht van 16 kilometer start op 2 oktober om 9.30 uur, de 10 kilometer om 10.30 uur en de 6 kilometer om 11.30 uur.De starttijden van de Run zijn voor de 5 kilometer om 12.00 uur en de 10 kilometer om 11.00 uur. De afgelopen drie jaar was de Pink Walk in Westerbork een groot succes. In het eerste jaar deden ruim zeshonderd wandelaars mee en werd er 10.170,15 euro opgehaald. Het tweede jaar haalden zo’n duizend wandelaars 20.882,10 euro op voor Pink Ribbon. Een prachtig resultaat, dat vorig jaar overtroffen werd met euro 25.360 euro. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een mooie opkomst en een fantastische opbrengst, zeker met de uitbreiding van de Pink Run waarmee een geheel nieuwe doelgroep aangesproken wordt. De Pink Walk & Run wordt georganiseerd door Leonore Dalen Gilhuys, Dianne Enting, Marieke de Kleer en Simone Klaver. Zij vragen de deelnemers om op 2 oktober roze accenten in hun kleding te dragen, zodat Westerbork wederom roze kleurt en daarmee aandacht vraagt voor borstkanker.

Auteur

Albert-Jan Garama