Lentetuin Gezinsblad met Kor Harms

ASSEN

De zomer is in aantocht, maar eerst is de lente aan de beurt. Gezinsblad heeft de lezersactie: Wie heeft de mooiste lentetuin?

ASSEN - ,,Om de tuin lente klaar te maken hebben we onder andere blad en onkruid weggehaald, gesnoeid en groene aanslag verwijderd. In mei gaat mijn vrouw nieuwe plantjes in de tuin zetten. Ons ‘tuinthema’ is wit en groen, dat straalt rust uit en het is strak.We hebben veel hangplanten, deze staan ook in bakken op het tuinhuis, maar bloeien nu natuurlijk niet. Ik vind het hartstikke leuk om te tuinieren. Lekker buiten bezig zijn, samen met mijn vrouw. We besteden ongeveer drie uur per week aan de tuin.’’ Passie In 2006 is de tuin aangelegd. ,,We hebben alles zelf bedacht en gedaan, van het ontwerp tot de aanleg. Ik heb altijd een passie gehad om ontwerpen te tekenen en samen met mijn vrouw heb ik de ideeën uitgewerkt op papier. Het terras hebben we overigens wel uitbesteedt aan een stratenmaker. Het ontwerp van de tuin is afgestemd op het interieur in huis, vrij strak.’’ ‘’Wat ik het mooiste aan de tuin vind? De ligging. Als je zomers in de tuin staat, is het net of je in het bos bent, omdat er zoveel bomen staan. Daarnaast hebben we veel privacy en onze tuin ligt op het zuidwesten, dus is er is altijd zonlicht. Voor mij is het terras echt onmisbaar, gewoon voor de gezelligheid. Ik zit graag buiten.’’ Details Op het terras staat een fonteintje en achter in de tuin een zuil van een oude kachelpijp. ‘’Mijn vrouw kwam deze op de rommelmarkt tegen en bedacht dat het hier mooi zou staan met een hangplant erin. Verder hebben we onder andere wat klimop, een bruidssluier, kruipplantjes, een vuurschaal, een bak met rietplanten en een uitschuifbare parasol. Het grind is van Ardennersplit en de tegels van Chinees hardsteen.’’ Tekst en foto Rianne Martens.

Auteur

Albert-Jan Garama