Atv de Hertenkamp 125 jaar

ASSEN

Tennisclub de Hertenkamp bestaat volgend jaar 125 jaar. De open dag die op 3 april gepland staat geldt als kick off richting het jubileumjaar.

ASSEN – Met het 125-jarig bestaan is Atv de Hertenkamp één van de oudste clubs van Nederland, vertelt trainer Jack Liewes. ,,We zijn denk ik zelfs één van de oudste verenigingen ter wereld en ouder als de tennisbond.” De club werd in 1892 opgericht. ,,We zijn begonnen met één baantje en vanaf toen steeds wat groter geworden.” Nu bestaat het complex uit tien banen. Zelf geeft Jack al 25 jaar les. ,,Mijn opa en vader hebben hier ook nog les gegeven. In het verleden had de club hier onder meer een satelite toernooi met deelnemers uit Amerika, Australië en een internationaal jeugdtoernooi.” Eén van de dingen die in het jubileumjaar gaat gebeuren is de organisatie van het Nederlands kampioenschap G-tennis. De club stuurde een verzoek hiervoor naar de tennisbond. Daarnaast ging een afvaardiging van stichting the Deer Hunters die onder meer het G-tennis ondersteunen naar het NK in Brabant om zich te oriënteren. Daarop werd het verzoek ingediend om in het jubileumjaar het NK te mogen organiseren. De club heeft al een kampioenschap G-tennis. ,,We zijn daar zes jaar geleden mee begonnen. We spelen elke woensdagavond. We hebben 13 deelnemers en acht vrijwilligers.” Naast de noordelijke kampioenschappen wil de vereniging tijdens de Hertenkamp Open ook flink uitpakken. ,,We hopen op 200 deelnemers. En dan volgend jaar nog meer. In het jubileumjaar gaan we nog meer organiseren. Zoals een toernooi met allemaal coryfeeën waarbij in witte kleding en met houten rackets gespeeld wordt. Daarnaast een reünie van (oud)-leden.” Hier zitten ook bekende namen bij als Manon Bollegraf, Antal van der Duim en Boy Westerhof. Er komen tevens thema-avonden en feesten. ,,Een ander speerpunt is om met het hoogste clubteam voor het kampioenschap te gaan. Dan zullen we één van de hoogst spelende verenigingen in het Noorden zijn. Wij doen dat dan met mensen die we zelf hebben opgeleid. ,,Een aantal jaar geleden hebben we hoofdklasse gespeeld, dat zit tegen het professionele tennis aan. Nu leiden we op vanaf de jeugd en van daaruit willen we een zo hoog mogelijk niveau halen. We hebben nu zo’n 500 leden, we willen naar de 700 gaan.” De kick off richting het jubileumjaar is 3 april tijdens de open dag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Er zijn clinics voor alle leeftijden, wedstrijden voor selectieteams, je eigen service meten met een snelheidsmeter. Daarnaast kan er de maand april onbeperkt getennist en vier lessen gevolgd worden voor 15 euro. Kijk voor meer informatie over de club en het jubileum op www.atvdehertenkamp.nl. Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama