Wethouder Harmke Vlieg verricht starthandeling bouw Overcingeltunnel

ASSEN

Wethouder Harmke Vlieg-Kempe verricht 1 april de officiële starthandeling voor de bouw van de Overcingeltunnel, de autotunnel onder de Overcingellaan. Deze handeling vindt plaats om 8.30 uur, ter hoogte van het stationsplein voor het – inmiddels grotendeels afgebroken – oude station.

De circa 170 meter lange autotunnel wordt door BAM onder de Overcinggellaan aangelegd. De tunnel zorgt ervoor dat doorgaand verkeer vanaf april 2018 onder het stationsgebied door geleid wordt. Daarmee wordt het stationsplein een autoluw gebied, waarin voetgangers en fietsers ruimte krijgen en als vanzelf richting het centrum worden geleid. Fases Om te zorgen dat het centrum bereikbaar blijft, bouwt BAM de Overcingeltunnel in fases. In april 2016 wordt gestart met het noordelijke deel van de tunnel (vanaf het dek over de Roldertunnel) tot en met het kantoor van Alescon). Wanneer dit deel klaar is, wordt vanaf april 2017 het zuidelijke deel van de tunnel gebouwd (langs het landgoed Overcingel tot de ABN-AMRO). Tijdens deze werkzaamheden blijft de Stationsstraat open voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt kunnen in april 2018 de eerste auto’s door de tunnel rijden. Omleiding Tijdens de werkzaamheden aan het noordelijke deel van tunnel leiden we het lokale verkeer (Centrum en Assen-Oost) om via de route Abel Tasmanplein – Rolderstraat - Javastraat – Oostersingel – Stationsstraat. Doorgaand verkeer naar het Stadsbedrijvenpark en Marsdijk en de kantorenparken Mandemaat en Schepersmaat, wordt omgeleid via de Europaweg en de A28. Fietsers worden omgeleid via de route Abel Tasmanplein – Julianastraat – Prins Hendrikstraat – Stationsstraat. Fietsers die voorheen gebruikmaakten van de Vredeveldsetunnel worden omgeleid via de Wouwstraat - Leliestraat - Spoorstraat. Ook kunnen ze gebruikmaken van het fietspad in de Roldertunnel. Omleidingen staan aangegeven op bijgevoegde kaart. Alle informatie over omleidingen is ook te vinden op slimbereikbaar.assen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama