Arpeggio Het Asser kamerkoor in Vries

VRIES

In deze roerige tijd is de uitroep Da Pacem actueler dan ooit. Overal ter wereld bidden mensen om vrede.

Arpeggio heeft deze smeekbede voor haar concerten als centraal thema gekozen. Da Pacem Domine (Geef Vrede Heer) is als vroegmiddeleeuwse Latijnse hymne geschreven waarbij de tekst is ontleend aan de Bijbel. Arpeggio zingt enkele koorwerken die de tekst van het oude Da Pacem als uitgangspunt hebben. Dat zijn niet alleen liederen van oudere componisten als Melchior Franck en Charles Gounod maar ook van een hedendaagse componist als Arvo Pärt uit Estland. Harpiste Machteld Kerkmeester laat met werken van de harpspelers Marcel Tournier en John Thomas horen hoe het Da Pacem zonder woorden in de muziek tot uitdrukking kan worden gebracht en overgedragen. Zaterdag 16 april om 20.00 uur in de Bonifatiuskerk van Vries. Kaarten euro 12,50 zijn verkrijgbaar in de hal van de kerken en euro 10 bij reservering vooraf via www.kamerkoor.nl of contant bij Boekhandel Iwema Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama