Zin in Zondag in teken van Heel de Mens

ASSEN

Zin-in-Zondag op 3 aprilo heeft thema ‘Heel de Mens’. Suhela Pluijmers is te gast en om dit thema te verkennen. Suhela: “Heel de mens, want wij zijn meer dan ons brein. Onze hersenen beïnvloeden ons lichaam en vice versa.

Met deze wetenschap kunnen we invloed uitoefenen op alle zaken die ons uit balans brengen. Natuurlijk kunnen we niet bepalen wát er in ons leven gebeurt, maar wel hoe we er mee omgaan en hoe we gebruikmaken van de informatie die ons lichaam ons geeft. Denk hierbij vooral aan het gevoel, de sensaties van onbehagen zoals de knoop in je maag, de steen op je borst of je volle hoofd.” Suhela geeft een korte inleiding en een oefening om beter te snappen hoe het proces van balans hervinden zich in ons lichaam voltrekt. Suhela Pluijmers is opgeleid als medisch analiste en na een lang traject via de klassieke homeopathie is ze nu werkzaam als lichaamsgericht therapeut in haar eigen praktijk. De mens staat dus al heel lang centraal in haar werk. Daarnaast volgt Suhela de opleiding tot beeldend kunstenaar aan kunstacademie Minerva in Groningen. Verder zijn er de vertrouwde muzikale en culturele bijdragen rond het thema, waarvoor Kees Richters en Alex Aalders zullen zorgen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 44 te Assen en begint om 11.00 uur. Vanaf 10.30 staat de koffie klaar. De toegang is gratis. Zin-in-Zondag is een project van de Protestantse Gemeente Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama