Moestuintjes ruilmarkt Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

Stichting Het Drentse Landschap heeft 3 april samen met gemeente Assen, IVN Scharrelkids én Albert Heijn (Bremstraat) een moestuintjes ruilmarkt. De moestuintjes ruilmarkt vindt plaats tussen 13.30 en 15.30 uur in het Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2 Assen. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Heb je de moestuin zaadjes al in de grond? Zijn de eerste plantjes al opgekomen? Misschien mis je nog een aantal soorten in je tuintje of wil je weten hoe je ze het best kunt verzorgen zodat je straks de heerlijkste groenten en vruchten kunt eten. Naast vragen stellen en plantjes ruilen kun je ook meer leren over de boon, die heb je misschien al in je moestuintje. Maar wist je dat het dit jaar het jaar van de boon is? Er zijn héél veel verschillende soorten en ze kunnen héél snel groeien. Vanmiddag kun je een aantal soorten bekijken en leren hoe je deze zelf kunt kweken voor je moestuintje. Als je deze middag geen groene vingers krijgt (of zwarte vingers van de grond), kun je altijd nog meedoen met het maken van kruidengeurdoosjes of kijken hoe goed je groenten herkent in leuke voeldozen.

Auteur

Albert-Jan Garama