Kunstwerk Bokkentoren staat weer buiten staat weer buiten

ASSEN

Op initiatief van de Werkgroep Valkenstijn is het kunstwerk Bokkentoren op woensdag 23 maart geplaatst bij Dierenweide Assen-Oost aan de Vredeveldseweg.

Het kunstwerk (1996) door Huub Laurens, eens prominent zichtbaar aan de Oostersingel stond al langer dan een jaar, eenzaam tussen vele andere kunstwerken in opslag van de gemeente Assen. De leden van de werkgroep Valkenstijn vonden dat dit kunstwerk een mooie link had met de Dierenweide op Landgoed Valkenstijn en bedachten hoe mooi het zou zijn als de Bokkentoren daar zou kunnen staan. Na overleg met de gemeente en vervolgens intern overleg binnen de gemeente werd al snel vastgesteld dat dit wel zou moeten kunnen. Immers kunstwerken zijn niet gemaakt om op te slaan maar om te tonen aan het publiek. Mooie bijkomstigheid is dat dit initiatief binnen de gemeente de discussie op gang heeft gebracht, wat te doen met de andere opgeslagen kunstwerken. Dit mooie resultaat past prima in het beleid van de gemeente om bewoners van Assen meer te betrekken bij het thema cultuur in brede zin. Jan Schra, de beheerder van de Dierenweide Assen Oost en de werkgroep Valkenstijn zijn blij met de plaatsing van de Bokkentoren. Een mooie aanwinst voor het zowel het landgoed als voor de wijk Assen Oost. Op de foto de plaatsing van de bokkentoren door de gemeente Assen bij de Dierenweide Assen Oost

Auteur

Albert-Jan Garama