Muziekkamer Assen met To B(ach) or not to B(ach)

ASSEN

Muziekkamer Assen sluit haar seizoen af met een daverende excursie naar de jazz op zondag 3 april, 12.00 uur in De Schalm. Weg met de grenzen tussen jazz en klassiek.

Het concert door het topensemble Bach Reflections (saxen, trompet, gitaar, bas en cello) wordt een eerbetoon aan Bach, waarbij jazz en klassiek in elkaar overvloeien. De musici graven naar de diepere lagen in het werk van Bach en zij verbinden deze met de jazzmuziek van deze tijd. Bach was 300 jaar terug zelf een groot improvisator en de musici sluiten dankbaar aan bij dat gegeven. Het resulteert in compositienamen met een vette knipoog als Ravotte, Air Traveller, Gut Strings,… Daarnaast is er ruimte voor de pracht van Bachs muziek zoals hij die zelf neerschreef, in zijn vijfde cellosuite (door celliste Larissa Groeneveld). Meer informatie www.muziekkamer.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama